تالاسمی که یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها در ایران است معمولا از پدر و مادری که ناقل ژن کم خونی است به فرزندان به ارث می‌رسد. هموگلوبین جزء انتقال دهنده اکسیژن در سلول‌های قرمز خونی است. هموگلوبین شامل ۲ پروتئین مختلف به نام آلفا و بتا است. اگر بدن توانایی تولید کافی از هر نوع پروتئین را نداشته باشد، سلول‌های خونی به طور کامل شکل نخواهند گرفت و در این صورت توانایی انتقال اکسیژن کافی را ندارد و در نهایت نوعی کم خونی در بدن به وجود می‌آید که شاید تا پایان عمر همراه فرد باشد.

کم‌خونی همان تالاسمی است؟

گاهی کم‌خونی و فقرآهن با تالاسمی اشتباه گرفته می‌شود. اولین قدم برای شناختن این بیماری تعیین موتاسیون است. باید بررسی شود که پدر و مادر چه نوع موتاسیونی دارند. به طور مثال، کم خونی داسی شکل ۳۰۰ یا ۴۰۰ موتاسیون دارد.

بیشتر بخوانید:

ساده ترین راه برای درمان کم خونی

توصیه‌های تغذیه‌ای برای مقابله با کرونا

مبتلایان به تالاسمی قادر به ازدواج هستند؟

در مورد همسرانی که تالاسمی دارند، هیچ ممنوعیت ازدواج وجود ندارد؛ آنان تحت آزمایش لازم قرار می‌گیرند و به آن‌ها اجازه داده می‌شود در دوره بارداری آزمایش پیش از تولد را انجام دهند؛ به طوری که این آزمایش انجام نشود، ۲۵ درصد امکان دارد که فرزندشان به تالاسمی مبتلا شود.

راه‌های پیشگیری از تالاسمی چیست؟

انجام آزمایش خون از نظر کم خونی و آزمایش روی جنین در هفته‌های اول حاملگی در دوران بارداری از راه‌های پیشگیری از تالاسمی است.

کنترل و درمان بیماری

رایج‌ترین راه درمان تالاسمی، تزریق مداوم خون است. شایع‌ترین درمان برای تمامی شکل‌های تالاسمی، تزریق سلول‌های قرمز خونی است. به طوری که بیمار در گذشته، به اندازه کافی خون دریافت نکرده باشد، لازم است برای بهبود کیفیت زندگی وی، تعداد دفعات تزریق خون را بالا برده شود.


میرصالحی تالاسمی ,خونی ,آزمایش ,تزریق ,درمان ,کم‌خونی ,تالاسمی، تزریق ,تالاسمی چیست؟ ,راه‌های پیشگیری ,قرمز خونی ,سلول‌های قرمز منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

فیلتر شدن تلگرام پورتال و سایت تفریحی خبری ایرانیان pertak4 برند مد - اولین سایت جامع مد در ایران خزرفن پمپ , صنایع الکتروموتور ایران گروه تبلیغات کنکوری و درسی ، کانال تلگرام تبلیغات کنکور تخفیفان هر چی که بخوای فروشگاه معرفی اجناس ارزان salamatibarayezanan